Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

EUROMED 2020: International conference on digital heritage

De 8e internationale Euro-Mediterranean Conference (EUROMED) wordt in november gehouden, dit jaar virtueel en gratis toegankelijk.

2 november t/m 5 november 2020
Virtueel

Van 2 november tot 5 november 2020 geeft de conferentie de gelegenheid om samen te komen, kennis en ervaringen uit te wisselen in cultureel erfgoedonderzoek en de huidige en toekomstige wereldwijde ontwikkelingen op dit gebied.

Het beschermen, behouden en presenteren van ons cultureel erfgoed wordt vaak geïnterpreteerd als verandermanagement en / of het gedrag van de samenleving veranderen. Gezamenlijk Europees en internationaal onderzoek levert een wetenschappelijke achtergrond en ondersteuning voor een dergelijke verandering. We leven in een periode die wordt gekenmerkt door snelle en opmerkelijke veranderingen in de omgeving, in de samenleving en in technologie. Natuurlijke verandering, oorlogsconflicten en door de mens veroorzaakte veranderingen, waaronder het klimaat, evenals technologische en maatschappelijke veranderingen, vormen een steeds bewegend en kleurrijk podium en een uitdaging voor de samenleving. Nauwe samenwerking tussen professionals, beleidsmakers en internationale autoriteiten is noodzakelijk voor onderzoek, ontwikkeling en technologie op het gebied van cultureel erfgoed.

 

Call for papers

Onderzoekers die willen deelnemen aan dit evenement worden uitgenodigd om papers in te dienen over origineel werk met betrekking tot verschillende onderwerpen of gerelateerde thema's in de volgende twee categorieën:

  1. Protection, Restoration, and Preservation of Tangible and Intangible Cultural Heritage
  2. Digital Cultural Heritage

Papers moeten in het Engels zijn geschreven. Zowel projectpapers als short papers worden geaccepteerd. Meer over de call for papers lees je op de website van Euromed2020.


Meer informatie & aanmelden

Meer informatie over de conferentie, de sprekers, het programma en aanmelden vind je op de website van Euromed2020.

 

Thema's
Deel dit artikel