Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Podcastfestival 2020

Het Podcastnetwerk organiseert op 18 september de Podcastconferentie, met in de avond een feestelijke openingsavond inclusief presentatie van de winnende podcast van 2019, de Witte Stok. Op 19 september vindt aansluitend het Podcastfestival plaats.

18 september t/m 19 september 2020

Beide evenementen zijn op verschillende locaties en zowel fysiek als online te volgen. 

Podcastconferentie

De podcastconferentie op 18 september is een dag gericht op podcastprofessionals en iedereen met de ambitie om op professioneel niveau te gaan podcasten. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus zijn hier een beperkt aantal kaartjes voor beschikbaar. 

In de avond is er voor het eerst een feestelijke openingsavond. Daar wordt ook de eerste aflevering van de Witte Stok, de podcast die vorig jaar de pitchwedstrijd won, gepresenteerd. De Witte Stok sluit uitstekend aan bij het thema dit jaar (ook een primeur!): Onzichtbaar. Audio is natuurlijk niet zichtbaar, maar podcasts geven ook vaak inkijkjes in werelden die voor veel mensen niet zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld hoe het is om visueel beperkt te zijn in Nederland, zoals Tatjana en Sander in De Witte Stok doen. 

 

Podcastfestival

Op 19 september vind het podcastfestival zelf plaats, professionals zijn hier natuurlijk ook welkom en iedereen die op wat voor manier dan ook geïnteresseerd is in het medium podcasts. Het wordt een feestelijke dag met liveshows, panels en presentaties. Voor het festival aan de Tolhuistuin in Amsterdam zijn maar een aantal kaarten beschikbaar. Daarom is er nog iets nieuws bedacht: het festival vindt decentraal plaats. Sommige onderdelen in Amsterdam, maar andere onderdelen op andere plekken in Nederland. Waar dat precies zal zijn, wordt in augustus bekend gemaakt. Ook hier zijn de fysieke plekken beperkt, maar alles wat op de verschillende locaties wordt besproken én meer kun je ook live meeluisteren via podcastfestival.nl. Die website wordt de komende tijd getransformeerd tot een online festivalterrein.

 

Kaartjes

Met zoveel onderdelen, fysiek en online, in Amsterdam en daarbuiten, zijn er veel verschillende kaartjes te koop voor deze editie. Voor de conferentiedag koop je een apart kaartje en voor de festivaldag ook. Bij beide kaartjes zit een kaartje voor de openingsavond inbegrepen. Bij de festivaldagkaartjes kun je kiezen voor een online only kaartje of voor een kaartje dat ook toegang geeft tot een van de festivallocaties. Kaartjes voor alleen online toegang zijn al te koop via podcastfestival.nl. Let op: dit kaartje geeft toegang tot de online openingsavond en het online festivalprogramma op 19 september. 

Houd de social media-kanalen, de website of de nieuwsbrief van het Podcastnetwerk in de gaten voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop.

Thema's
Deel dit artikel