Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Online sessie Digitaal werken met vrijwilligers: ervaringen, tips & trucs

Vrijwilligers zijn een onmisbare groep medewerkers voor instellingen in de culturele sector. Maar hoe neem je ze ook digitaal mee? Daarover gaat deze online sessie, in samenwerking met Erfgoed Brabant en de Zuiderwaterlinie.

10 juli 2020
Virtueel

Vrijwilligers zijn een onmisbare groep medewerkers voor instellingen in de culturele sector. Door achtergrond, leeftijd en ook door de rol die zij vervullen binnen een instelling, wordt het als een uitdaging ervaren om juist deze onmisbare groep mee te nemen in de digitale transformatie. Hoe pak je dat aan? Wat kom je dan tegen? Waar moet je rekening mee houden? En wat kun je vragen?

Zijn dat kwesties die bij jou spelen? Schrijf je dan in voor de online sessie Digitaal werken met vrijwilligers: ervaringen tips & trucs die wordt aangeboden door DEN in samenwerking met Erfgoed Brabant en de Zuiderwaterlinie. In deze sessie delen Anne-Wil Maris (projectleider bij Erfgoed Brabant) en Margo de Groot Coenen (programmamanager van de kennisagenda van de Zuiderwaterlinie) hun ervaringen over het digitaal ontsluiten en verbinden van de kracht van senior vrijwilligers. De digitale erfgoedcafé’s die in het kader van de Zuiderwaterliniekennisagenda zijn georganiseerd vormen de casestudy van deze online sessie. Aan de hand van deze casestudy belichten Anne-Wil en Margo welke rol de vrijwilligers in de ontwikkeling en uitvoering van de kennisagenda spelen, hoe zij meegenomen zijn in de digitale erfgoedcafé’s en wat de voornaamste tips zijn om digitaal aan de slag te gaan met vrijwilligers. 

Doelstelling van de sessie is om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen zodat vrijwilligers en uit vrijwilligers bestaande erfgoedgemeenschappen mee worden genomen in de digitale transformatie. Vrijwilligerscoördinatoren en projectleiders die werken met vrijwillige erfgoedgemeenschappen worden in het bijzonder uitgenodigd om deel te nemen. Schrijf je jezelf in? Neem dan een vrijwilliger mee zodat je samen kunt verkennen hoe je de kennis en ervaring uit de online sessie gaat vertalen in jullie eigen organisatie!

 

Praktsiche informatie

  • Aantal deelnemers: maximaal 90
  • Deelname: gratis, registratie verplicht. Registraties sluiten op 8 juli 2020, 12 uur ’s middags
  • Inschrijven via EventBrite
Thema's
Deel dit artikel