Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Zilveren Opening Depot Boijmans

In het laatste weekend van september is het lege depotgebouw te bezoeken. Drie dagen lang openen de ‘simsalabim’ spiegeldeuren en kun je het unieke gebouw van binnen bekijken.

25 september 2020

Na de Zilveren Opening sluiten de deuren weer voor langere tijd en start Boijmans met de inhuizing van de meer dan 151.000 kunstwerken uit de collectie en de inrichting van het depot. Om vervolgens in het najaar van 2021 écht open te gaan.

Depot open

vrijdag 25 september: 14.00 tot 20.00 uur
zaterdag 26 en zondag 27 september: 11.00 tot 17.00 uur

Maak op deze dagen een rondgang door het gebouw. Alle verdiepingen zijn te bezoeken. We zetten de deuren open en je maakt kennis met het nieuwe ‘werkgebouw’ van Boijmans.

Informatie over de openstelling

De Zilveren Opening is de eerste openstelling van het nog in afbouw verkerende Depot Boijmans Van Beuningen, waarin de architectuur van het gebouw maar nog zonder de collectie aan het publiek wordt getoond. Wegens de maatregelen ten gevolge van de coronapandemie is nog niet te zeggen hoe deze Zilveren Opening zal plaatsvinden, via een livestream of - leuker - met duizenden Rotterdammers over de vloer, maar we zorgen ervoor dat je in het laatste weekend van september het gebouw van binnen te zien krijgt. Houd de website in de gaten voor de actuele informatie.

Thema's
Deel dit artikel