Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Bootcamp Open Culturele Data 2020

In juni 2020 organiseert Meemoo (de fusie-organisatie van VIAA, PACKED en Lukas) de derde editie van het bootcamp open culturele data, een intensieve vijfdaagse workshop.

2 juni t/m 10 juni 2020
Meemoo, Kleindokkaai 9a, Gent, België

In juni 2020 organiseert Meemoo (de Vlaamse fusie-organisatie van VIAA, PACKED en Lukas) de derde editie van het bootcamp open culturele data, een intensieve vijfdaagse workshop.

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers van culturele instellingen verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden. Dit is een kans om nieuwe tools te leren gebruiken, live de toepassing van de principes van linked open data op culturele data te zien en na te denken over hoe je dit op je eigen collecties, gegevens en beelden kan toepassen.

Wat? In de loop van vijf dagen leren deelnemers data schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities, de rechtenstatus ervan bepalen en op verschillende bestaande platformen publiceren als linked open data. Meemoo nodigt ook externe sprekers uit om aan de hand van praktijkvoorbeelden een antwoord te geven op de vraag: "waarom doen we dit eigenlijk?".

Wanneer? De vijfdaagse workshop zal plaats vinden op 2, 3, 4, 9 en 10 juni 2020. Elke deelnemer wordt op elk van de vijf dagen verwacht aanwezig te zijn om deel te nemen aan de workshops.

Waar? Meemoo, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent

 

De deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Iedereen die interesse heeft, kan zich tot 14 april 2020 inschrijven. Meer informatie over het volledige programma volgt.

 

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor verslagen van de vorige twee edities en voor de inschrijflink op de website van meemoo.

 

Thema's
Deel dit artikel