Erfgoedsymposium Verbindend Verleden

Hoe werken gemeente en inwoners samen aan de instandhouding van hun erfgoed? Daarover gaat het Erfgoedsymposium Verbindend Verleden op 22 april.

22 april 2020
Landgoed Middachten, De Steeg

Hoe vormt erfgoed de verbinding met cultuur, duurzaamheid en landschap en draagt het bij aan de sociale verbinding tussen mensen? Luister 's ochtends naar de lezing van Hans Goedkoop en ga 's middags op pad naar rondleidingen en lezingen in prachtige kasteelinterieurs, op fraaie landgoederen, in een SS-sporthal, voormalig kuuroord, pop-upmuseum WOII etc. Of doe mee aan een workshop historisch striptekenen of masterclass landschapsarchitectuur. 

BNG Bank Erfgoedprijs 2020

Op het symposium zal de BNG Bank Erfgoedprijs worden uitgereikt. De BNG Bank Erfgoedprijs is een iniatief van het Erfgoedplatform Kunsten '92. Het stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed, ook ter versterking van andere beleidsterreinen, van toerisme tot economie. De prijs van 25.000 euro is beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. Genomineerde gemeenten zijn Alkmaar, Appingedam, Noordenveld of Schouwen-Duiveland.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en aanmelden volgt nog via Kunsten '92 of de social media-accounts van Erfgoed Rheden (Twitter, Facebook, Instagram).

Thema's
Deel dit artikel