Aan de slag met digitale toegankelijkheid

Ben je voor je beleidsplan aan de slag geweest met de Code Diversiteit & Inclusie en wil je leren hoe je die ook op je website toepast? Ga in deze workshop aan de slag met concrete tips en werkwijzen.

11 maart 2020
Gruuthuse vergaderzaal A, Koninklijke Bibliotheek Den Haag

Je werkt bij een culturele instelling en je wil je website zodanig toegankelijk maken dat alle bezoekers er op gelijkwaardige manier gebruik van kunnen maken. Waar let je op, waar begin je en welke tools kan je hiervoor inzetten? 

Wat maakt een website eigenlijk ontoegankelijk en wat kan je er dan aan doen om dit te verbeteren? Tijdens deze workshop bespreken we wat digitale toegankelijkheid inhoudt voor culturele instellingen en gaan we aan de slag met wat je in de praktijk kunt doen om je website toegankelijker te maken. 

Hoe zit het bijvoorbeeld met de huidige en toekomstige wetgeving en hoe verhouden deze wetten en richtlijnen zich tot de Code Diversiteit en Inclusie? Tijdens het eerste deel van deze workshop vertelt Stephanie Teunisse over deze regels en richtlijnen: wanneer is het toepassen verplicht en waar begin je dan?

Tijdens het tweede deel van de workshop gaan we praktisch aan de slag. Is de informatie op je website voor alle bezoekers goed te raadplegen? Hebben de kleuren genoeg contrast? Kunnen alternatieve browsers en schermlezers overweg met de website? Mirjam Verloop, software ontwikkelaar, vertelt de deelnemers onder andere over de verschillende tools en laat ze zien hoe je die kan inzetten om de toegankelijkheid van je website te controleren of te verbeteren.

Praktische informatie

Voor deze workshop heb je een laptop nodig

Heb je een specifieke vraag over digitale toegankelijkheid? Vul je vraag alvast in op het inschrijfformulier.

woensdag 11 maart 2020
10:00 - 12:00 uur

Gruuthuse zaal A, Koninklijke Bibliotheek
(de locatie is rolstoeltoegankelijk)

Contactpersoon: Stephanie Teunisse

Contentcoördinator & Adviseur

Neem contact op met Stephanie:


070 314 07 16
Thema's
Deel dit artikel