Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Opening up! Collection Centre Strategies

Op 28 mei 2021 vindt de SBMK-depotdag plaats, een gezamenlijk symposium van SBMK en Museum Boijmans Van Beuningen. Wat zijn interessante recente, (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van museale depots?

28 mei 2021
Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De dag start met een exclusieve rondleiding in het nieuwe, publiek toegankelijke depot van Museum Boijmans Van Beuningen dat dan is opgeleverd, maar nog niet is ingericht.
Na de lunch spreken nationale en internationale specialisten over keuzes in toegankelijkheid voor publiek, klimaatbeheersing en duurzaamheid.
 
Sjarel Ex bijt het spits af, als directeur van Museum Boijmans Van Beuningen. Andere Nederlandse sprekers komen van Naturalis en Collectie Centrum Nederland (CCNL: het gezamenlijke depot van Nederlands Openluchtmuseum, Museum Paleis Het Loo, Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Buitenlandse sprekers komen van Prevart , Konzepte für die Kulturgütererhaltung (Winterthur), Victoria & Albert East (Londen), Sammlungszentrum Zurich en Brooklyn Museum (New York). De dag eindigt met een rondetafelgesprek en een borrel met uitzicht op het Nieuwe Depot.

Praktische informatie

Houd voor meer informatie over het programma en aanmelden de website van SBMK in de gaten.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.