Themadag Vernietiging in de digitale wereld

Het vernietigen van digitale informatie is wenselijk en aan wet- en regelgeving gebonden. Er zijn veel uitdagingen, goede initiatieven en visies op het gebied van digitale vernietiging. Deze worden samengebracht op de themadag.

23 januari 2020
Nationaal Archief, Den Haag

KIA platforms Informatiehuishouding overheden, Toezicht en Waardering en Selectie organiseren een kennisbijeenkomst in het kader van de ThemaTiendaagse Vernietiging.

Het vernietigen van digitale informatie is wenselijk en aan wet- en regelgeving gebonden. Iedere vakgenoot heeft een eigen mening hoe dit aan te pakken, maar in de praktijk blijk het toch niet zo eenvoudig. Wat doe je bijvoorbeeld met digitale, te vernietigen informatie op backups, hoe vernietig je informatie binnen een complexe ICT-stelsel en wat moet je eigenlijk vernietigen? Kortweg: Er zijn veel uitdagingen, goede initiatieven en visies op het gebied van digitale vernietiging. 

Programma

De themadag kent een vol programma en zal bestaan uit een combinatie van plenaire bijeenkomsten, voorbeelden uit de praktijk en visievorming op de inrichting en praktische uitvoering van vernietiging van digitale informatie. CIO Rijk Lourens Visser verzorgt een inspirerende keynote. Daarna vinden er vijf rondes met parallelsessies plaats. Je kunt bijvoorbeeld naar een workshop over de verhouding tussen AVG en de Archiefwet, naar een presentatie van een gemeente over 'appruimen' (het opruimen van oude systemen waar nog data in zit) of een je kan een inkijk krijgen hoe slimme software ingezet wordt bij selectie en vernietiging. Een definitief programma en exacte tijden zullen in december bekend gemaakt worden via KIA en per e-mail aan diegene die zich aangemeld hebben.


Praktische informatie

Deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden door je aanwezigheid te registreren op de KIA-pagina.

Thema's
Deel dit artikel