Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

UITGESTELD - Archiefdagen 2020

Het bestuur van KVAN/BRAIN heeft besloten om de geplande Archiefdagen 2020te verschuiven naar 2021. Verplaatsen naar het najaar lijkt niet haalbaar: de kalender is al overvol en zal nog voller worden, juist omdat er momenteel veel wordt uitgesteld.

8 juni t/m 9 juni 2020
Prodentfabriek, Amersfoort

Deze week heeft de regering afgekondigd dat alle evenementen en andere samenkomsten, ongeacht het aantal bezoekers, tot 1 juni zijn verboden. Het bestuur van KVAN/BRAIN heeft op basis hiervan, en op basis van de algemene situatie rondom de coronacrisis, besloten om de geplande Archiefdagen 2020 uit te stellen. Het bestuur neemt hierin mee de problemen om in de huidige omstandigheden het congres te organiseren, naast de onzekerheid omtrent de situatie na 1 juni. Verplaatsen naar het najaar lijkt niet haalbaar: de kalender is al overvol en zal nog voller worden, juist omdat er momenteel veel wordt uitgesteld. Daarom schuift het bestuur de Archiefdagen door naar 2021.
 

Zet alvast in de agenda! Op 8 en 9 juni 2020 vinden de Archiefdagen plaats. Dit wordt een kwalitatief hoogstaand congres dat niet alleen interessant gaat zijn voor archivarissen en depotmedewerkers, maar voor iedereen die werkzaam is in de informatiesector en de erfgoedbranche. Tijdens de Archiefdagen 2020 zullen vragen als 'Hoe maak je archieven en depots (digitaal) toegankelijker voor onderzoekers én publiek?' aan de orde komen. KVAN/BRAIN werkt aan een inspirerend, interactief, actueel en verdiepend programma.

Het thema is FAIR: Findable, Accessible, Interoperable en Resuable. Tijdens beide dagen zullen verschillende interessante sprekers hierop ingaan, ook vanuit ethisch oogpunt. Want bestaat er wel zoiets als ‘eerlijke’ data? Moeten we uiteindelijk niet uitkomen op Fair Balance?! Meer informatie volgt nog via KVAN/BRAIN

Thema's
Deel dit artikel