Open Koffie: AI in de Museumfabriek (WDE2019)

In deze Open Koffie gaat Andreas Weber, universitair docent aan de Universiteit Twente, dieper in op de belangrijke ontwikkelingen op het snijvlak van technologie, wetenschap en cultuur. Wat is AI en machine learning? Wat is er al mogelijk?

26 november 2019
Museumfabriek, Enschede

In de afgelopen jaren zijn bibliotheken, archieven en musea begonnen met het toepassen van kunstmatige intelligentie. Machineleren maakt het mogelijk om gedigitaliseerde objecten, audiovisuele inhoud en teksten op nieuwe manieren vindbaar te maken. Hiermee kunnen instellingen de impact van hun collecties vergroten bij een groeiend en divers publiek.

In deze Open Koffie gaat Andreas Weber, universitair docent aan de Universiteit Twente, dieper in op de belangrijke ontwikkelingen op het snijvlak van technologie, wetenschap en cultuur. Wat is AI en machine learning? Wat is er al mogelijk? Wat kunnen AI-technieken bijvoorbeeld opleveren voor de diverse collecties van Rijksmuseum Twente en De Museumfabriek?

In deze informele bijeenkomst verkennen deelnemers verder welke AI-aangedreven diensten en hulpmiddelen de kunsten en erfgoed op weg kunnen helpen naar een volgend niveau van toegang tot en (her)gebruik van gedigitaliseerde collecties.

 

Met medewerking van

 

Andreas Weber, Universiteit Twente, Faculteit Science, Technology, and Policy Studies (STePS)

Edwin Plokker, hoofd TwenteLab bij De Museumfabriek

Stephanie Teunisse, adviseur DEN

 

Praktische informatie
 

Locatie: Het Auditorium, Museumfabriek, Enschede

Wanneer: Dinsdag 26-11 van 13.00 – 15.00

De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is vereist. Aanmelden kan t/m 25 november via de link hieronder.

Thema's
Deel dit artikel