Winter School for Audiovisual Archiving 2020

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert in samenwerking met AVA_Net van 14 tot en met 17 januari 2019 de vijfde Winter School for Audiovisual Archiving.

14 januari t/m 17 januari 2020

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Beeld en Geluid de Winter Sschool, een unieke training over preservering van digitale audiovisuele collecties, in Hilversum. 

Audiovisuele collectiehouders en archivarissen uit de hele wereld krijgen een interessante mix van lezingen, hands-on workshops en interactieve sessies met gerenommeerde experts om het digitale preserveringsbeheer van hun audiovisuele collecties op te zetten of verder te verbeteren. De deelnemers gaan samen met collega's uit het archiveringsdomein aan de slag met verschillende casestudies.


Selectie en taal


De Winter School is speciaal ontwikkeld voor collectiehouders en archivarissen uit binnen- en buitenland. Daarom wordt de cursus in het Engels gegeven. Door het interactieve karakter van de Winter School is het maximaal aantal deelnemers vastgesteld op 15. Door dit beperkte aantal maken we een selectie op basis van motivatie en achtergrond, zodat we een gevarieerde groep kunnen samenstellen. 
 

Meer informatie

Thema's
Deel dit artikel