Wiki Techstorm 2019

De Wiki TechStorm 2019 is een tweedaags internationaal evenement in Nederland waar deelnemers de kans krijgen meer te leren over diverse Wikiprojecten waaronder Wikidata en Wikimedia Commons.

22 november t/m 23 november 2019
Stayokay Zeeburg, Amsterdam

Op 22 en 23 november organiseert Wikimedia Nederland de Wiki Techstorm 2019 in Amsterdam. Tijdens dit tweedaags vrij toegankelijk evenement leren deelnemers meer over de techniek achter Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons en de mogelijkheden van Linked Open Data. Bibliotheken, musea en archieven krijgen de kans (delen van) hun collectie te uploaden en te delen met een wereldwijd publiek.

De Wiki Techstorm is met name interessant voor alle softwaredevelopers. Tijdens de Wiki Techstorm kunnen zij aan de slag met uploads én is er de mogelijkheid om samen met andere deelnemers te werken aan toepassingen die gebruik maken van de beschikbaar gestelde collecties.

Programma


De Wiki Techstorm biedt een zeer gevarieerd programma boordevol (verdiepings)workshops, doe-sessies en expertsessies. Lees meer over het programma van de Wiki Techstorm.

 

Voor wie?

  • Beginnende of ervaren developers met interesse in Wiki-projecten
  • Ervaren Wikimedianen die (meer) wil leren over de techniek achter Wiki-projecten
  • Dataspecialisten, informatiespecialisten en digitalecollectiebeheerders werkzaam in de erfgoedsector en/of bibliotheeksector die graag (meer) willen leren over het delen van collecties via Wiki-projecten

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie op de website van Wikimedia.


 

Thema's
Deel dit artikel