Museumcongres & Museumkennisdag

Museumcongres en Museumkennisdag stellen dit jaar de vraag hoe musea alle inwoners van Nederland kunnen verbinden met museale collecties.

3 oktober t/m 4 oktober 2019
Museumplein Limburg Kerkrade

Museumcongres en Museumkennisdag bouwen in 2019 voort op het thema van 2018. Bovendien richt het programma zich op 40.000 mensen die zich dag in dag uit inzetten voor een kwalitatieve museumsector: álle medewerkers en vrijwilligers. 

Locatie

Gastheer dit jaar is het Museumplein Limburg. Drie instellingen openen hun deuren voor alle mensen die in of met de musea van Nederland werken. Tijdens het programma heb je voldoende tijd om het Museumplein te ontdekken. Bovendien presenteren we een aantrekkelijk avondprogramma waardoor we jou hopen te verleiden om beide dagen te bezoeken, zodat je je kunt onderdompelen in de kennis en kunde van jouw collega’s in een prachtige omgeving.
 

Thema's

  • Museumcongres 3 oktober - vergezichten: samen onderzoeken we hoe de museumsector zinvolle verbindingen aangaat met de maatschappij. Sprekers van binnen en buiten de sector bieden inspiratie.
  • Museumkennisdag 4 oktober - handvatten: in expertmeetings delen musea kennis en kunde om een nóg sterkere binding tussen het publiek en de museale collecties te faciliteren.  

 

Meer informatie

Het programma wordt nog ontwikkeld. Houd de websites van het Museumcongres en de Museumkennisdag in de gaten.

Thema's
Deel dit artikel