Week van het Digitaal Erfgoed

Van 25 t/m 30 november organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed de Week van het Digitaal Erfgoed (WDE). In deze week worden door het hele land bijeenkomsten georganiseerd.

25 november t/m 30 november 2019

Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 november viert het Netwerk Digitaal Erfgoed de Week van het Digitaal Erfgoed: bomvol, spraakmakend en inspirerend. Ook DEN organiseert in de Week van het Digitaal Erfgoed twee evenementen:

 

Open Koffie: AI in de Museumfabriek op 26 november 13:00, Museumfabriek, Enschede

 

Workshop auteursrechten clearen voor online collecties 28 november 09:30, Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
 

Inhoudelijke bijeenkomsten

Van 26 tot en met 30 november zijn er allerlei themabijeenkomsten door het hele land, georganiseerd door partners in het netwerk. Dit is dé gelegenheid om je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen, te praten over de praktijk in jouw organisatie en om zelf discussies en uitwisseling van kennis te organiseren. Zo wordt het een week voor en door het netwerk.

Voor het volledige overzicht van bijeenkomsten kijk je op de website van de Week van het Digitaal Erfgoed.

DEN zal in de Week van het Digitaal Erfgoed ook enkele evenementen organiseren: 

Open Koffie Kunstmatige Intelligentie, dinsdag 26 november
Auteursrechtendag, donderdag 28 november

Kennis, inspiratie en ontmoeting

De Week van het Digitaal Erfgoed is waar erfgoedprofessionals elkaar ontmoeten om kennis te delen, inspiratie op te doen en contacten te leggen. Eerdere edities werden in 2015 en 2017 georganiseerd, met honderden deelnemers uit alle sectoren en windstreken.

Het netwerk en jij

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal: als erfgoedsector willen we de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten door het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Daartoe ontwikkelen we voorzieningen en delen we kennis. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de plek waar dat gebeurt: de ontmoetingsplaats, het “gezamenlijke lab”. Dit netwerk vormen we met elkaar. Ieders betrokkenheid en inbreng telt dus mee, groot en klein. Welke rol kan jouw organisatie hierin spelen?

Programma

Op maandag 25 november wordt er afgetrapt met een groot evenement op een prachtige locatie: de nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’ bij het Koelhuis in Zutphen. Het wordt een interactief programma gericht op de praktijk. Iedereen is welkom, en met name ook kleinere erfgoedinstellingen. Samen geven we de Week een goede start.

Meer informatie

Het startevenement en alle themabijeenkomsten zijn zoveel mogelijk gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden via de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Op Twitter volg je #WDE2019.

Thema's
Deel dit artikel