Bootcamp open culturele data (2e editie, 2019)

Intensieve workshop over hoe je de principes van open culturele content kunt toepassen, nieuwe tools kunt leren gebruiken om je data op te schonen, datasets en beelden rond cultureel erfgoed effectief op online kunt publiceren.

16 oktober t/m 24 oktober 2019
VIAA, Gent
Voor wie? 

Collectiebeheerders en medewerkers verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden van culturele instellingen die nieuwe tools willen leren gebruiken, en live de toepassing van de principes van Linked Open Data op de data van de eigen collecties willen zien. 

Wat? 

In de loop van vijf dagen leren de deelnemers hoe ze hun data kunnen schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities en op verschillende bestaande platformen publiceren als Linked Open Data. We nodigen ook telkens externe sprekers om aan de hand van hun praktijkvoorbeeld een antwoord te geven op de vraag "waarom we dit eigenlijk moeten doen?". 


Wanneer? 

De vijfdaagse workshop zal plaats vinden op 16, 17, 18 oktober en op 23 en 24 oktober 2019. De bedoeling is dat elke deelnemer op elk van de vijf dagen aanwezig is om deel te nemen aan de workshops.


De deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Iedereen die interesse heeft, kan zich tot 15 juni 2019 inschrijven met een e-mail naar info@packed.be.

Ben je benieuwd naar hoe de eerste editie van dit bootcamp in 2018 is verlopen? Dan kun je het verslag in het nieuwsitem op de PACKED website lezen.

Meer informatie

packed-open-culturele-data-bootcamp-editie-ii-2019-registratie

Thema's
Deel dit artikel