Studiedag Social Media Archivering

Social media archivering is op dit moment een hot topic. Daarom organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed een studiemiddag voor erfgoedinstellingen.

21 mei 2019
Utrecht

Op 21 mei wordt in het Utrechts Archief een studiemiddag georganiseerd voor erfgoedinstellingen die al aan de slag gegaan zijn met het archiveren van social media of dat graag zouden willen (of moeten). In een aantal rondetafelgesprekken – waarin vooral ook veel actieve input van de deelnemers wordt verwacht – zullen thema’s aan de orde komen als: de definitie van social media, tools om social media mee te verzamelen, gebruikers van social media archieven en juridische en ethische vraagstukken bij het verzamelen van social media. De middag is tevens de officiële kick-off van het project Social media archivering van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Praktische informatie:

  • De studiemiddag vindt plaats op 21 mei in het Utrechts Archief van 13.00 uur tot ongeveer 16.00, met aansluitend een borrel.
  • Er is plaats voor ongeveer 30 deelnemers (geïnteresseerden kunnen zich al melden bij Sophie.Ham@kb.nl). Het definitieve programma volgt binnenkort.
  • Kijk voor meer informatie op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed

 

Thema's
Deel dit artikel