Masterclass geanimeerde spotprenten

Vertel nieuwe verhalen met oude spotprenten! In deze masterclass legt internationaal gewaardeerd cartoonist en Inktspotprijs-winnaar Tjeerd Royaards uit hoe je verhalen kan vertellen door het gebruik van beelden.

11 mei 2019
HIlversum

Nieuwe werken maken met oude spotprenten

Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid heeft meer dan 1 miljoen uur aan radio, film en televisie, maar onder andere ook games, GIFs en een enorme perscollectie. Dit ligt er natuurlijk niet om alleen maar te verstoffen. Daarom dagen we opkomende makers uit om nieuwe werken met dit erfgoed te maken. We kijken graag samen met (opkomende) makers, ontwerpers, animatoren en film- en tv-makers wat voor nieuwe waarde dit materiaal kan hebben. Daarom willen we met jou aan de slag om de spotprentencollectie nieuw leven in te blazen. Dit is een prachtige collectie met spannende en fantastische mogelijkheden!

 

Masterclass

Internationaal gewaardeerd cartoonist en winnaar van de Inktspotprijs 2018 Tjeerd Royaards legt je in deze masterclass uit hoe je verhalen kan vertellen door het gebruik van beelden. Hierna vertelt conservator Jop Euwijk je meer over de spotprentencollectie. Na een korte uitleg is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Gebruik bestaande spotprenten uit de collectie om er nieuwe verhalen mee te vertellen in de vorm van GIFs. Om tot een GIF te komen zullen we de prenten digitaal bewerken. Als kers op de taart wordt een selectie van het eindwerk online gepubliceerd in De Groene Amsterdammer.
Belangrijk! Voor de digitale bewerking heb je een eigen laptop nodig met Adobe Photoshop.

 

Praktische informatie

Thema's
Deel dit artikel