Digitaal DNA: Digitale innovatie van verdienmodellen in de cultuursector

DEN onderzoekt in 2020 samen met Cultuur+Ondernemen en New Nodes hoe digitale innovatie kan bijdragen aan het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen in de cultuursector.

Digitaal DNA

Hoe kunnen organisaties in de cultuursector gebruik maken van digitale innovatie om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen? Met die vraag zijn we samen met New Nodes en Cultuur+Ondernemen een nieuw initiatief gestart. We ontwikkelen concrete instrumenten die helpen met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door slim gebruik te maken van digitale innovatie. Dit doen we door het organiseren van vier bijeenkomsten in de komende maanden. In deze bijeenkomsten verkennen we met deelnemers uit de cultuursector welke kansen er zijn en met welke instrumenten we organisaties het beste op weg kunnen helpen. 

Doel

Wij helpen organisaties in de cultuursector met het versterken van hun digitaal DNA. We willen organisaties helpen meer gebruik te maken van de mogelijkheden van digitale innovatie door hen:

  1. Bewust te maken van de kansen en mogelijkheden van digitale innovatie bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen;
  2. In beweging krijgen om hier daadwerkelijk initiatieven op te ontplooien.

 

Uitgangspunten

Onze aanpak is iteratief en gebaseerd op co-creatie:

  • We weten wat we willen bereiken, maar staan open voor nieuwe inzichten in hoe we dat resultaat willen bereiken. Door iteratief te werken, zijn we doelgericht én flexibel. 
  • We hebben kennis en inzet van mensen uit de sector nodig om de resultaten te realiseren. Door met hen samen te werken aan de resultaten, bouwen we meteen aan een netwerk van fans en ambassadeurs.

 

Werkwijze

We doorlopen vier sprints gericht op het vergroten van digitaal DNA:

 

Planning en meedoen

De eerste sprintbijeenkomst is op 23 januari geweest. De volgende sprintbijeenkomsten zijn gepland op 20 februari, 19 maart en 9 april. Ben je werkzaam binnen een organisatie in de cultuursector en is business development onderdeel van jouw dagelijks werk? Dan kan deelname aan één van deze bijeenkomsten voor jou en ons interessant zijn. Voor de komende bijeenkomsten zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via deze link.

 

DEN, Cultuur+Ondernemen & New Nodes

Deel dit artikel