Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Het team

Een team van coaches begeleidt de deelnemers in het traject. Zo sta je er niet alleen voor! Elke deelnemer krijgt een coach toegewezen die meedenkt, advies geeft en vragen beantwoordt.

Arvid van Bokhorst

Arvid van Bokhorst

Specialist (cultuur)organisatie & ICT en coach Archiefdoorlichtingstraject

Arvid werkt als zelfstandige voor diverse organisaties aan projecten op het snijvlak van digitaal en organisatie in de culturele sector, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, CRM, dataverzameling, AVG, ticketing, informatiebeveiliging en ISO-certificering. Op dit moment werkt Arvid onder meer als operationeel manager aan de realisatie van het Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten en als coach voor het archiefdoorlichtingstraject voor DEN. www.arvidvanbokhorst.nl

Professionaliteit begint wat mij betreft met zuinig zijn op tijd, mensen en middelen. Net zo belangrijk is zuinig omgaan met de dingen die je hebt gemaakt. Je bent vaak toch vooral bezig met de productie van morgen. De tools van TRACKS helpen bij het aanpakken van je archief. Als je begint te ordenen, blijkt datzelfde archief vaak te inspireren tot nieuwe producties: mooi toch?
Sarah van Vuuren

Sarah van Vuuren

Coach Archiefdoorlichtingstraject

Sarah studeerde Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie te Amsterdam. Tijdens deze opleiding specialiseerde ze zich in archiveren binnen theater- en dansgezelschappen. Naast haar werkzaamheden als coach voor het archiefdoorlichtingstraject werkt Sarah bij Scapino Ballet Rotterdam, waar ze de leiding heeft over het archief.

Podiumgezelschappen hebben steeds vaker de behoefte hun publiek niet alleen in het theater te begroeten, maar hun kunsten ook online aan te bieden. Dit begint bij een goed georganiseerd en eenvoudig toegankelijk archief. Binnen het archiefdoorlichtingstraject brengen deelnemende instellingen onder zorgvuldige begeleiding in kaart wat hun ambities zijn omtrent hun archief, om zo tot een helder en uitvoerbaar plan van aanpak te komen.
Guido Jansen

Guido Jansen

Projectleider en coach Archiefdoorlichtingstraject

Guido werkt als zzp'er aan het archiefdoorlichtingstraject bij DEN. Daarnaast organiseert hij contextprogramma’s voor SPRING Performing Arts Festival en het IMPAKT Festival en werkt hij als dramaturg voor makers en choreografen. Hierdoor staat hij tussen de velden van performance en digitale media. Hij is docent geweest bij Media en Cultuur Studies aan de Universiteit Utrecht en geeft nu les op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij de opleiding Interactive Performance Design.

Archieven van de toekomst zijn steeds vaker digitaal. Van digital born instellingen tot de Instagram-pagina’s van jonge makers. Door actief je werkzaamheden te documenteren werk je aan een duurzaam en dynamisch archief. Iets wat zich blijft updaten.
Marcus Cohen

Marcus Cohen

Adviseur

Marcus Cohen werkt sinds november 2016 als adviseur bij DEN. Marcus doet in samenwerking met Europeana onderzoek naar de sociale en economische impact van (digitaal) cultureel erfgoed. Hieronder valt ook het beheer en ontsluiting van de Enumerate-monitor naar digitalisering van cultureel erfgoed in Europa. Eerder was Marcus beleidsmedewerker Innovatie, Informatie & Onderzoek bij de NAPK en manager ICT voor het Nederlands Uitburo. Als bouwkundig ingenieur (TU-Delft) benadert Marcus samenwerking als een ontwerpopdracht: er moet wel iets praktisch gebouwd gaan worden. Hij houdt zich dan ook bezig met ontwikkelingen rond een open dataplatform voor de (podium)kunsten.

Interesse of vragen?

Heb je interesse in het traject? Of loop je zelf met vragen omtrent het archief van je instelling? Neem dan gerust contact op via guido.jansen@den.nl. En meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.