Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

De deelnemers

Van gezelschap tot festival, van urban dance tot Bach en van Friesland tot Limburg. Het archiefdoorlichtingstraject biedt ruimte aan veertien instellingen verspreid over verschillende regio’s en disciplines. Elk archief is weer anders en elke instelling heeft andere ambities met het traject. We stellen ze graag voor.

Aanmeldingen en ambities

In februari 2020 heeft DEN een persbericht uitgestuurd in het veld om deelnemers te werven voor het traject. We ontvingen 23 aanmeldingen vanuit allerlei hoeke en zelfs van buiten de podiumkunstensector. Binnen het traject was ruimte voor maximaal veertien deelnemers. Bij de selectie van deelnemers hebben we rekening gehouden met een spreiding tussen disciplines, regio’s en soorten ambities.
Benieuwd met welke ambities instellingen zich aanmeldden? Lees hier het verslag van de aanmeldingen.

In de voorjaarseditie startten we vanwege de corona-maatregelen eerst met vijf deelnemers: De Dansers (Utrecht), de Nederlandse Bachvereniging (Utrecht), STEIM (Amsterdam), VIA ZUID (Limburg) en Don’t Hit Mama (Amsterdam).

In de najaarseditie gaan negen deelnemers aan de slag met hun archieven: Dansmakers (Amsterdam), Café Theater Festival (Utrecht, Tilburg en Zwolle), NNT/Club Guy and Roni (Groningen), Tryater (Leeuwarden), Het Nederlands Kamerkoor (Utrecht), Organisatie Oude Muziek, (Utrecht), Het Nationale Theater (Den Haag), Korzo (Den Haag) en de Toneelmakerij (Amsterdam).

Interesse of vragen?

Heb je interesse in het traject? Of loop je zelf met vragen omtrent het archief van je instelling? Neem dan gerust contact op via guido.jansen@den.nl. En meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.